SEMITA-DS s.r.o. 

dopravní a inženýrské stavby

Dětských hřišť v Ostravě přibývá. Na Dubině vznikl dopravní areál

Hřiště všeho druhu rostou v Ostravě jako houby po dešti. Jen v uplynulých týdnech Deník informoval o šesti nových klasických dětských i workoutových areálech napříč městem. Tentokrát vzniklo v zahradě mateřské školy v ulici Františka Formana na Dubině dopravní hřiště.

„Na hřišti plném dopravních značek, křižovatek či stezek pro chodce si děti mohou na vlastní kůži vyzkoušet všechny možné dopravní situace a vytvořit návyky důležité pro pohyb ve skutečném světě, kde chceme přispět ke snižování dětských úrazů na silnicích,“ sdělila při otevření hřiště ředitelka mateřské školy Martina Raková.

Výstavbu hřiště, které vyšlo na 635 tisíc korun, financoval a během 21 dní realizoval Úřad městského obvodu Ostrava-Jih.

„Hřiště je otevřeno denně. Po dobu provozu mateřské školy od šesti do 16.30 hodin slouží k výuce dopravní výchovy dětí v mateřské škole, avšak mimo její provoz je od dubna do října za příznivých povětrnostních podmínek přístupné veřejnosti,“ doplnila ředitelka školy Martina Raková.

Hřiště je určeno dětem od tří do deseti let a využívat jej směji pouze děti v doprovodu dospělé osoby a s ochrannou přilbou.

Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/detskych-hrist-v-ostrave-pribyva-na-dubine-vznikl-dopravni-areal-20160706.html

CO O NÁS NAPSALI

Stavební úpravy komunikací a zpevněných ploch na ulici Vrchlického

V červnu 2022 se prostranství ve Vésce u ZŠ Npor. Loma v Příboře proměnilo v…

SEMITA-DS s.r.o. je generálním partnerem Kateřinického trailu

Stali jsme se generálním partnerem tradičního běžeckého závodu Kateřinický trail. Jeho 9. ročník se koná…